• Jure Repinc, Andrej Vernekar, Miha Čančula
  • January 2012

Povzetek

Po enoletnem premoru se tradicionalno druženje ob izidu proste programske opreme skupnosti KDE spet vrača. Ob izidu različice 4.8 si bomo najprej ogledali, kaj se je v zadnjih dveh letih dogajalo v drugi največji odprto- kodni skupnosti in predstavili nekaj največjih novosti namizja Plasma in ostalih programov. Sem spada tudi posebno novo okolje Plasma Active, ki bo letos na voljo na tabličnih računalnikih. Predstavili bomo tudi nekaj izmed načinov, kako se lahko svojimi prispevki in izkušnjami pridružite skupnosti KDE. Osredotočili se bomo predvsem na prevajanje in programiranje. Po predstavitvah sledi druženje s pijačo in kakim prigrizkom. Po načelu »kdor prvi pride, prvi melje« bomo razdelili tudi nekaj daril

Predavatelji:

  • Jure Repinc je študent računalništva, ki v svojem času poskuša čimveč prispevati k raznim odprto-kodnim projektom, v največji meri pri KDE.
  • Miha Čančula je študent fizike, ki pri projektu KDE razvija šahovski program Knights in Cantor, ki je vmesnik za matematične programe.
  • Andrej Vernekar je zaposlen kot vodja pisanja tehnične dokumentacije, v prostem času pa prevaja KDE-jevo programsko opremo in je koordinator slovenjenja KDE ter predsednik društva LUGOS.
Video všeč? Podprite nas! http://www.kiberpipa.org/sl/support/