Firefoxovih prvih 10

  • Matjaž Horvat, Brian King
  • February 2012

Abstract

Spodobi se, da okroglo deseto izdajo Firefoxa počastimo s tradicionalnim druženjem v Kiberpipi, pivom v roki in novo Firefoxovo nalepko na prenosniku. Na kratko se bomo sprehodili skozi Firefoxovih prvih deset izdaj in si pogledali, kaj vse lahko pričakujemo v naslednjih desetih različicah.

Predstavljen bo Pontoon, prihajajoče Mozillino orodje za lokalizacijo spletnih strani. Namesto puljenja izvirnega besedlia iz spletnih strani in zlivanja prevodov nazaj vanje, se Pontoon integrira v spletno stran, tako da ima prevajalka kontekst in prostorske omejitve stalno pred sabo.

Na koncu bomo pa še spregovorili o WebFWD (“Web Forward”), Mozillinem odprtem programu za spodbujanje inovacij in internetu, ki mladim podjetjem in študentom ponuja dostop do Mozilline infrastrukture in mentorjev, med katerimi so tudi Brendan Eich, Mitchell Baker, Tantek Çelik, Chris Heilmann, Guy Kawasaki, Aza Raskin in John Resig.

Predavata: Matjaž Horvat je glavni razvijalec orodja Pontoon, vodja lokalizacije pri Mozilli in soavtor slovenske lokalizacije Firefoxa. Brian King je razvijalec in ocenjevalec razširitev za Firefox, član sveta Mozilla Reps in skavt programa WebFWD.

Video všeč? Podprite nas! http://www.kiberpipa.org/sl/support/