Zakaj je Ubuntu 12.10 najboljsi operacijski sistem v galaksiji?

  • David Klasinc
  • October 2012

Abstract

Ob izidu Ubuntu 10.12 linux distribucije bomo imeli priliko slišati dve predavanji.

Sprehod skozi novosti in izboljšave najnovejše različice operacijskega sistema Ubuntu 12.10. Tokrat se bomo vprašali kaj lahko Ubuntu stori za nas in kako nam lahko olajša življenje, utopi vse nase skrbi in v naših potrtih prsih up budi.

Drugo bolj napredno predavanje z podnaslovom ''Gnome Shell: ko lupina nadomesti enotnost'', kjer si bomo pogledali delo z okoljem Gnome Shell, in kako se razlikuje od privzetega Unity okolja, prednosti, slabosti in kaj lahko pričakujemo v prihodnosti.

Predavata David Klasinc in Luka Napotnik.

David ''BigWhal'' Klasinc – v naključnem vrstnem redu – open source zagovornik, blogger, programer, sistemski administrator, forum troll. V prostem času pa občasno tudi družinski človek. Na ‘sceni’ že od konca prejšnjega tisočletja, rojen pred samim internetom. Ljubitelj kitov in drugih večjih morskih sesalcev.

Luka Napotnik je dolgoletni uporabnik sistema GNU/Linux in pristaš odprto kodne kulture. Kot aktiven član skupnosti Ubuntu Slovenija je ostalim Ubuntu uporabnikom ponujal pomoč, pomagal pri prevajanju sistema in pisal vodiče. Trenutno pa programer, ki je v podjetju odgovoren za strežniške rešitve, uporabljene na sistemu Ubuntu Linux.

Video všeč? Podprite nas! http://www.kiberpipa.org/sl/support/