Smerokaz

Marko Potrč - voditelj

  • Marko Potrč
  • May 2012

Abstract

Kdo pravi, da ekonomist ne more postati spletni arhitekt?

Nihče. Na srečo živimo v demokratični državi, kjer se lahko vsak samostojno odloča o svojem življenju. In delu, ki ga bo opravljal.

Zato je tukaj Smerokaz. To je projekt, namenjen usmerjanju mladih (po letih ali po srcu ali pa kar oboje) ljudi na pot do poklica, ki jih bo osrečeval. Ni nujno, da v življenju počnemo samo to, za kar smo se izobrazili na fakulteti ali srednji šoli. Ljudje se spreminjamo in s tem tudi naši interesi. Izbira poklica je stvar želje, vztrajnosti in pripravljenosti narediti prvi korak v novo smer. Smerokaz bo poskrbel, da se mladi na novo izbrani poti ne bodo spotikali čez ovire, ki jih je nekdo že preskočil, in se iz njih marsikaj naučil.

Kako je videti nek poklic skozi oči človeka, ki ga opravlja? Kakšne sposobnosti in znanja zahteva? Kako priti do pravega dela zase? Na vsa ta vprašanja bomo z izkušenimi gosti iskali odgovore vsakih 14 dni v Kiberpipi, na Kersnikovi ulici 6 v Ljubljani.

Prvi bo poklic predstavil Marko Potrč, ki bo z nami delil svojevrstno izkušnjo radijskega voditelja. Marko je star 32 let, trenutno se ukvarja z video produkcijo, za sabo pa ima že Guinnessov rekord. Najboljši na svetu je namreč prav v najdaljšem vodenju radijskega programa, ki je trajal kar 122ur! Marko ima tudi celo četico drugih priznanj, med njimi 2 Viktorja popularnosti, naziv Naj Mariborčan ter 2 Gonga popularnosti za radijsko osebnost.

Vsekakor prava oseba za podajanje nasvetov.

Slide contents

  • POKLIC: RADIJSKI VODITELJ oz. MODERATOR
Video všeč? Podprite nas! http://www.kiberpipa.org/sl/support/